Terug

Volg Hart van Nederland

Baby-olifantjes Beekse Bergen zetten eerste stapjes

Dieren

14 mei 2024, 16:04

Drie jonge olifantjes hebben dinsdag voor het eerst de Olifantenvallei verkend in de Beekse Bergen. Er is sinds de geboortegolf hard gewerkt aan de uitbreiding van het olifantenverblijf.

Beekse Bergen mocht binnen vier maanden tijd drie babyolifantjes verwelkomen. Volgens verzorgers trok de kudde meteen goed op met de jonkies. Alle drie de kalfjes, genaamd Mosi, Ajabu en Tendai, hebben de 150 kilogram bereikt.

De Olifantenvallei is een van de onderkomens van de kudde, die in totaal uit elf Afrikaanse olifanten bestaat. Anders dan de naam doet vermoeden, wordt de Olifantenvallei ook in gebruik genomen door nijlantilopen en Defassa-waterbokken.

Verstoppertje

Er zijn verschillende nieuwe elementen in de vallei verwerkt, die de olifantenkudde nog niet kent. Zo is de grond heuvelachtig en zijn er meerdere barrières waardoor de olifanten zich kunnen verstoppen voor elkaar. Ook is er water en een kleipoel waar ze door de modder kunnen rollen.

Volgens hoofd-dierenverzorger Yvonne Vogels gedroeg de kudde zich op een natuurlijke manier. "De jongen bleven mooi in het midden van de groep en beleven continu bij elkaar", laat Vogels weten. Later werden de drie jonge olifantjes iets nieuwsgieriger en liepen ze steeds iets verder weg van hun moeders vandaan. "Prachtig om te zien hoe ze zich gedroegen!"

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.