Terug

Volg Hart van Nederland

Arnhemmer probeert kat van ontsnapte serval te redden

Dieren

17 sep 2022, 13:53

Een bijzondere ochtend voor de Arnhemmer Bas Arns als hij vrijdagvroeg hoort dat zijn kat aan het ruziemaken is. Wanneer hij uit het raam kijkt, ziet hij dat zijn kat niet ruziemaakt met een gewone huis-tuin-en-keukenkat, maar met een veel grotere serval, een wilde Afrikaanse kat.

Bas kreeg van zijn vriendin te horen dat zijn kat aan het vechten was. "Ik wilde de katten uit elkaar halen, maar de grote kat liep niet voor mij weg. Ik probeerde hem weg te jagen maar dat lukte niet en toen haalde die naar me uit."

Bas, die zelf ook dierenarts is, besluit de politie en de dierenambulance te bellen. "Het leek gevaarlijk, het was ook echt een grote kat", vertelt hij. "Dit is een serval, een halfwilde kat. Ik werk zelf ook veel met katten en ik ben er ook niet bang voor. Maar op het moment dat die dieren niet voor je weggaan moet je oppassen, ze kunnen wel echt krabben en bijten. Dus toen werd ik maar even voorzichtig."

Verdoofd met een pijltje

De politie kwam gelukkig snel ter plaatse en heeft een dierenarts geregeld die de wilde kat heeft verdoofd met een pijltje. De chip in de nek van de kat is uitgelezen en het dier is tijdelijk ondergebracht in een dierenasiel.

Mogelijk is de serval bij iemand thuis ontsnapt. Eerder dit jaar werd bekend gemaakt dat het nog tot 2024 is toegestaan om de kat als huisdier te houden. De serval, die oorspronkelijk op de Afrikaanse savannen leeft, heeft namelijk scherpe klauwen en snijtanden. Met die tanden zijn kleinere dieren zoals konijnen en kippen niet opgewassen. Ook kunnen ze mensen aanvallen als ze zich bedreigd voelen.

Beeld: SPS media 

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.