Terug

Volg Hart van Nederland

Agenten herenigen doodsbange husky met dolblije eigenaar: 'Ik ruik naar natte hond'

Agenten herenigen doodsbange husky met dolblije eigenaar: 'Ik ruik naar natte hond'

Dieren

2 jan 2023, 13:23

Vuurwerk en huisdieren, het is geen gelukkig huwelijk. Een husky uit Zoetermeer is zo geschrokken van het vuurwerk dat hij wegrende van zijn baasje, dat ten einde raad was. Agenten uit de buurt vingen de hond en herenigde het dier met zijn eigenaar.

De hond werd teruggevonden in de Dorpsstraat waar wijkagent Rob de doodsbange hond, letterlijk in zijn armen sloot.

(Tekst gaat verder onder de tweet.)

Natte hond

"Ik ruik naar natte hond, maar dat is absoluut geen probleem," vervolgt de wijkagent. "Van het dolgelukkige baasje ontvingen we nog een lief bericht." Het baasje laat weten ontzettend blij te zijn met de actie van de agenten.

Veel dieren ervaren stress en angsten tijdens oud en nieuw door het geknal van het vuurwerk. Als dieren schrikken van vuurwerk, kunnen ze in paniek wegrennen, met alle gevolgen van dien: soms raken ze de weg kwijt, lopen ze onder een auto of krijgen ze verwonding door het vuurwerk.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.