Dieren

Zwanger of niet? Reuzenpanda Wu Wen houdt Ouwehands Dierenpark in spanning

Het houdt de verzorgers van Ouwehands Dierenpark in Rhenen al maanden bezig: is vrouwtjespanda Wu Wen zwanger of niet? In januari paarden de enige twee panda’s in Nederland met elkaar en nu lijkt er misschien een babypanda aan te komen.

De dierentuin laat weten dat verzorgers signalen zien die erop kunnen wijzen dat Wu Wen drachtig is. Zo is de hormoonspiegel in haar urine gestegen en ze is vaker te vinden in het kraamhol. Hier was de vrouwtjespanda eerder haast nooit te vinden.

Lees ook: Zo zag de eerste keer van de reuzenpanda’s in Ouwehands Dierenpark eruit

Verzorgers zijn hoopvol

Het is bij panda’s met zekerheid vast te stellen of een vrouwtje drachtig is, maar de verzorgers zijn hoopvol. Ouwenhands Dierenpark heeft webcambeelden gedeeld waarop Wu Wen zich in het kraamhol nestelt. Ze verblijft hier steeds meer en bouwt zelfs een nest van bamboe. De panda eet en slaapt nu ook in het kraamhol.

Als er een babypanda wordt geboren in de dierentuin is dat bijzonder, omdat panda’s zich maar moeilijk voortplanten. Ze hebben een laag libido en vrouwtjes zijn maar een paar dagen per jaar vruchtbaar.

Beeld: Ouwehands Dierenpark Rhenen