Terug

Volg Hart van Nederland

Oppassen geblazen voor weggebruikers: code geel vanwege dichte mist

Oppassen geblazen voor weggebruikers: code geel vanwege dichte mist

Weerbericht

16 dec 2020, 06:44

Op veel plaatsen in Nederland is het in de nacht van dinsdag op woensdag mistig. Het KNMI heeft voor vrijwel het hele land code geel afgegeven. Alleen voor de provincie Zeeland en de Waddeneilanden geldt de waarschuwing niet. Volgens het KNMI is het zicht op plekken minder dan 200 meter. Het weerinstituut waarschuwt voor gevaarlijke rijomstandigheden door het slechte zicht: "Pas snelheid aan en houd voldoende afstand. Mist kan verraderlijk zijn door plotseling optreden." De waarschuwing geldt tot zeker woensdag 09.00 uur. In de loop van de nacht en de woensdagochtend verbetert het zicht langzaam. Ook Rijkswaterstaat wijst automobilisten op de dichte mist. "Ga je de weg op vanavond of vannacht? Wees dan extra alert en check je (mist)verlichting." ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.