Terug

Volg Hart van Nederland

Den Helder wil de jutter terug op zijn vaste stekkie

Den Helder wil de jutter terug op zijn vaste stekkie

nieuws

10 juli 2017, 23:08

Jarenlang stond het standbeeld De Jutter in het centrum van Den Helder. Nu is 'ie weg en dreigt niet meer terug te keren. Vanwege een grote opknapbeurt van het centrum is het standbeeld weggehaald. Willem Hoekzema, voormalig burgemeester van het dorp, laat het er niet zomaar bij zitten. "Dat beeld hoort op z'n plek, in het centrum", zegt Hoekzema. Samen met Stichting Afgestoft is hij een publieksactie begonnen om te zorgen dat het beeld terugkeert. "We hebben inmiddels al veel reacties binnen, van inwoners van Den Helder maar ook van ver daarbuiten", zegt Cees Rondèl van de stichting. De gemeente Den Helder laat weten dat ze vinden dat het standbeeld kenmerkend is voor het dorp. "De ondernemersvereniging ziet het beeld het liefst ergens op de dijk staan. Dat snappen wij goed, hij hoort daar eigenlijk ook. Turend over zee. In plaats van weggestopt in een drukke winkelstraat", aldus een woordvoerder.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.