Terug

Volg Hart van Nederland

Man springt van 70 meter hoog gebouw met deltavlieger

Man springt van 70 meter hoog gebouw met deltavlieger

nieuws

21 aug 2017, 12:03

Arne Tanzer sprong maandagochtend van een gebouw in Utrecht. Een kleine minuut landde hij, met deltavlieger en al, veilig op de grond. Doorgaans gebeurt deltavliegen vanaf een hoge berg of vanaf de grond met een lier. Na een voorbereiding van ruim tien maanden met een groot team van vrijwilligers, koos deltavlieger Arne Tanzer ervoor om te starten vanaf het 70 meter hoge studentencomplex De Johanna in Utrecht. Met het eenmalig uitvoeren van deze unieke stunt hopen de organisatoren zoveel mogelijk mensen bekend te maken met de sport deltavliegen. Volgens een van de organisatoren, Wim de Gier, is het een van de mooiste sporten die er is: "Je werkt met de elementen van de natuur. Je creëert zoveel vrijheid om te vliegen als een vogel. Je voelt je los van de wereld."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.