Terug

Volg Hart van Nederland

Danny de Munk mag vrouw die hem beschuldigde van verkrachting horen

nieuws

1 dec 2022, 15:18

De rechtbank in Amsterdam heeft het verzoek van Danny de Munk om de vrouw die hem heeft beschuldigd van verkrachting in het openbaar te horen goedgekeurd. Dat maakte de rechtbank donderdag bekend.

Half november maakte Royce de Vries, de advocaat van De Munk, al bekend dat de zanger niet werd vervolgd vanwege onvoldoende bewijs. De advocaten van de vrouw lieten daarop aan het ANP weten dat de vrouw die de aangifte heeft gedaan zich beraadt op vervolgstappen.

Aangifte van verkrachting

In juni kwam naar buiten dat een vrouw aangifte van verkrachting heeft gedaan tegen De Munk. Het slachtoffer zou zo'n vijftien jaar geleden nauw met hem hebben samengewerkt bij de musical Ciske de Rat. De Munk heeft de beschuldigingen van de vrouw altijd ontkend. Wel gaf hij toe met haar te hebben gezoend. De artiest sprak van een valse aangifte en deed daarom een tegenaangifte.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.