Terug

Volg Hart van Nederland

Crowdfunding uitvaart Def Rhymz supersnel gehaald en bedrag blijft maar oplopen

nieuws

26 mrt 2024, 13:31

De crowdfunding die is opgezet om het lichaam van de overleden Def Rhymz naar zijn geboorteland Suriname te brengen is binnen 24 uur al gehaald. Het was de laatste wens van Dennis Bouman, zoals de artiest officieel heette, om in zijn thuisland te worden begraven.

Begin van de middag is het opgehaalde bedrag al meer dan 45.000 euro, terwijl het dinsdagochtend nog 24.000 euro was. Daarmee is het doelbedrag van 40.000 behaald. Bedragen zoals 5 en 10 euro worden gedoneerd, maar er komen ook donaties van duizenden euro's binnen. Inmiddels is er al ruim 45.000 euro binnen.

"Als nabestaanden willen we onze krachten bundelen en deze wens in vervulling laten gaan", zo schrijft de familie op de website van de crowdfunding: "De buffer die Def had opgebouwd hebben wij moeten gebruiken voor de vele ziekenhuisopnamen."

Doodsoorzaak

Rapper Def Rhymz is zondagavond in Utrecht vredig ingeslapen in het bijzijn van vrienden en familie. Dat heeft goede vriend Dwight van van de Vijver maandag bekendgemaakt aan het ANP namens de familie.

Het ging al langere tijd niet zo goed met de gezondheid van de zanger. Bouman leefde al ruim vier jaar met een steunhart in afwachting van een mogelijke transplantatie. "Door complicaties mocht het helaas niet zo ver komen", zegt de familie maandag in een verklaring.

Hits

Dennis Bouman, zoals de artiest officieel heette, scoorde in 2001 een nummer 1-hit met Schudden. Ook zijn singles Doekoe en De Bom deden het goed in de Nederlandse hitlijst. Bouman is 53 jaar geworden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.