Terug

Volg Hart van Nederland

Corpus stijgt snelst in populariteit

Corpus stijgt snelst in populariteit

nieuws

22 aug 2018, 10:45

Corpus is de attractie die het hardst is gestegen in populariteit. De 'reis door de mens' in Oegstgeest, die tien jaar bestaat, staat nu dertiende in de ranglijst van populaire en leerzame attracties. De lijst wordt aangevoerd door het Anne Frankhuis, het Rijksmuseum en het Spoorwegmuseum. Dat blijkt uit onderzoek onder een representatieve groep van 1600 volwassen Nederlanders, dat merkenonderzoeker Hendrik Beerda iedere twee jaar doet.

Efteling favoriet

De Efteling is voor de vijfde keer op rij het favoriete attractiepark van Nederland. Het park in Kaatsheuvel, dat wordt gezien als afwisselend en vernieuwend, steekt met kop en schouders boven de andere attracties uit. Op afstand volgen Madurodam, Slagharen, Walibi Holland en Duinrell.

Utrecht onderaan

In de Randstad is Utrecht de provincie met de minste topattracties, ondanks de centrale ligging. Maar drie Utrechtse daguitjes komen in aanmerking: Ouwehands Dierenpark, Spoorwegmuseum en Dierenpark Amersfoort. Zuid-Holland is nu de provincie met de meeste attracties met nationale reputatie: veertien stuks, waaronder Madurodam en Diergaarde Blijdorp. Doordat Madame Tussauds, Beeld en Geluid en Ecomare afvielen, bezet Noord-Holland nu de tweede plaats met tien topattracties. De gemoedelijkste dagattractie is Sprookjeswonderland in Enkhuizen, de gewaagdste is Body Worlds.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.