Terug

Volg Hart van Nederland

Coronavirus zet in veel plaatsen streep door sinterklaasintocht

Coronavirus zet in veel plaatsen streep door sinterklaasintocht

Milieu en Gezondheid

4 aug 2020, 07:19

In diverse plaatsen wordt er door het coronavirus dit jaar afgezien van een traditionele sinterklaasintocht. In plaats daarvan broeden sinterklaascomités op alternatieven die coronaproof zijn. Dat schrijft het AD. Het is nog hoogzomer, maar Marc Gilling van het Sint en Pietengilde durft de voorspelling al wel aan: "De Sint zal in november stilletjes het land binnenkomen." Dat vindt de liefhebber van het sinterklaasverhaal "heel jammer". "Maar er zullen niet veel intochten zijn dit jaar. En als de Sint ergens wel echt aankomt, dan zal dat niet in het openbaar zijn." Lees ook: Door coronamaatregelen geen intocht Sinterklaas in Dordrecht

Roet in het eten voor Sinterklaas

De coronapandemie en de daarmee gepaard gaande maatregelen gooien roet in het eten voor de honderden sinterklaascomités in Nederland. De comités beginnen al maanden van tevoren met het plannen van de intocht van de Goedheiligman. Ze regelen vrijwilligers, subsidies en vergunningen. ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.