Terug

Volg Hart van Nederland

Aantal nieuwe coronabesmettingen daalt onder het weekgemiddelde

Aantal nieuwe coronabesmettingen daalt onder het weekgemiddelde

Milieu en Gezondheid

26 dec 2020, 15:33

Tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend zijn 9880 positieve coronatests gemeld bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat is onder het gemiddelde van de afgelopen week, toen ongeveer 11.000 nieuwe gevallen per etmaal aan het licht kwamen. Zo meldde het RIVM zowel op donderdag als op vrijdag ruim 11.500 positieve tests.

Volg het laatste nieuws over het coronavirus in Nederland via ons liveblog.

Het is niet bekend of de daling komt doordat er daadwerkelijk minder coronagevallen zijn, of dat bijvoorbeeld de GGD'en vrijdag minder mensen aan het werk hadden op eerste kerstdag. De meeste nu gemelde positieve tests zijn vermoedelijk van mensen die zich in de dagen voor kerst hebben laten testen. De mensen die op eerste kerstdag zijn getest op besmetting, horen uiterlijk begin volgende week de uitslag.

Meeste besmettingen

Amsterdam telde afgelopen etmaal de meeste nieuwe gevallen. In de hoofdstad kwamen 315 besmettingen aan het licht. Verder testten 303 Rotterdammers en 278 mensen uit Den Haag positief, evenals 159 mensen uit Tilburg en 136 inwoners van de gemeente Utrecht. In de afgelopen zeven dagen zijn ruim 77.000 mensen positief getest. De week ervoor kwamen er meer dan 73.000 gevallen bij en nog een week eerder ruim 53.000.

Sterftecijfers

Het aantal sterfgevallen steeg het afgelopen etmaal met 49. Dat wil niet zeggen dat al die mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Wanneer een coronapatiënt overlijdt, wordt dit soms pas na een tijdje doorgegeven. De afgelopen dagen lag het aantal sterfgevallen rond de honderd. Het officiële aantal besmettingen in Nederland is nu opgelopen tot boven de 750.000. Sinds het begin van de uitbraak zijn 753.911 mensen positief getest. Van bijna 11.000 mensen is bekend dat ze aan het coronavirus zijn overleden. De werkelijke aantallen besmettingen en sterfgevallen liggen vermoedelijk hoger. ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.