Terug

Volg Hart van Nederland

Weer iets minder nieuwe coronabesmettingen: ruim 9100

Weer iets minder nieuwe coronabesmettingen: ruim 9100

nieuws

27 dec 2020, 15:49

Tussen zaterdagochtend en zondagochtend zijn 9108 positieve coronatests gemeld bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat is minder dan het etmaal ervoor.

Volg het laatste nieuws over het coronavirus in Nederland via ons liveblog.

Een dag eerder werd gemeld dat tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend 9880 positieve coronatests waren binnengekomen. Dat blijken er na correctie nu 9867.

Sterfgevallen

Het aantal sterfgevallen steeg zondag met 29. Het wil overigens niet zeggen dat al die mensen in 24 uur tijd zijn overleden. Wanneer een coronapatiënt overlijdt, wordt dit soms pas na een tijdje doorgegeven. De afgelopen dagen lag het aantal sterfgevallen rond de honderd. Op zaterdag waren het er 49. Amsterdam telde afgelopen etmaal de meeste nieuwe gevallen. In de hoofdstad kwamen 438 besmettingen aan het licht. Verder testten 185 Rotterdammers en 178 mensen uit Almere positief, evenals 176 mensen uit Ede en 147 uit Den Haag.

Aantal besmettingen

Het officiële aantal besmettingen in Nederland is nu opgelopen tot 762.992. Het is zondag dag 305 van de corona-uitbraak in Nederland. De grens van 250.000 bevestigde gevallen werd doorbroken op 21 oktober, dag 238. Vorige maand, op 26 november, steeg het aantal gevallen tot boven de half miljoen. Dit weekend liep het officiële aantal besmettingen op tot boven de 750.000. ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.