Terug

Volg Hart van Nederland

Code geel van kracht: zaterdagavond en zondag kans op zware windstoten

Code geel van kracht: zaterdagavond en zondag kans op zware windstoten

Weerbericht

26 dec 2020, 09:24

Geen witte kerst, maar een winderige kerst. Het KNMI waarschuwt voor zware windstoten op zaterdagavond, in de nacht van zaterdag op zondag en op zondagochtend. Voor diverse kustprovincies is om die reden code geel van kracht. Zaterdagmiddag en -avond neemt de wind overal flink toe. In de avond komen in de westelijke kustprovincies zware windstoten voor uit zuid-zuidwestelijke richting tot ongeveer 80 kilometer per uur, in de kustgebieden tot circa 90 kilometer per uur en aan de kust tot 110. https://twitter.com/KNMI/status/1342759668691693569 In de nacht naar zondag breidt het windveld zich oostwaarts uit, waardoor ook landinwaarts windstoten tot 80 kilometer per uur voorkomen. Zondagmiddag neemt de wind van het westen uit af. Code geel geldt voor Zeeland, Noord- en Zuid-Holland, het IJsselmeer, Friesland en de Wadden. ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.