Terug

Volg Hart van Nederland

Henk-Jan bouwt zijn gigantische carbidkanon uit: in totaal 61 carbidbussen

nieuws

30 dec 2020, 22:17

Na het succes van vorig jaar, heeft Henk-Jan Reinders (57) uit Emmen besloten zijn carbidkanon nog verder uit te breiden. Hij had al twee wielen met ieder twintig carbidbussen, maar nu heeft er nog drie met ieder zeven bussen er bovenop gebouwd. In totaal klinken er op oudejaarsdag dus 61 knallen. Zo'n tien jaar geleden besloot Reinders een stellage te bouwen voor zijn bussen. "In de loop van de jaren ga je steeds groter en nu ben ik op dit punt", vertelt hij trots terwijl hij naar zijn installatie kijkt. In september begon hij met bouwen en vandaag maakt hij zijn eerste proefrondje. Lees ook: Henk-Jan bouwt gigantisch carbidkanon met veertig melkbussen

Proefrondje

Harde knallen klinken terwijl de 61 carbidbussen ronddraaien. "Er moet nog wat afgesteld worden aan één wiel, het andere werkt perfect", vertelt Reinders na het proefrondje aan Hart van Nederland. "Maar gelukkig hebben we daar vandaag nog gewoon tijd voor."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.