Terug

Volg Hart van Nederland

Rotterdamse burgemeester Aboutaleb geopereerd aan zijn schildklier

Rotterdamse burgemeester Aboutaleb geopereerd aan zijn schildklier

Politiek

22 dec 2020, 22:20

Ahmed Aboutaleb heeft tijdelijk zijn taken als burgemeester van Rotterdam neergelegd. De 59-jarige burgervader is dinsdag geopereerd aan een aandoening aan zijn schildklier en moet daarvan herstellen. Aboutaleb voelt zich naar omstandigheden goed, meldt zijn woordvoerster. Volgens haar is de operatie in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam succesvol verlopen. De burgermeester verwacht half januari weer aan de slag te gaan. Hij begint dan ook aan zijn derde termijn in de havenstad. Lees ook: GGD-medewerkers gluurden in dossiers van BN'ers, waaronder Aboutaleb Wethouder Bert Wijbenga neemt als locoburgemeester voorlopig de taken van Aboutaleb waar. Als burgemeester van Rotterdam is Aboutaleb is ook voorzitter van de veiligheidsregio, die rol wordt tijdelijk overgenomen door burgemeester Cor Lamers van Schiedam. Het is dit jaar niet de eerste tegenslag voor Aboutaleb als het om zijn gezondheid gaat. In oktober testte de burgemeester positief op corona. In een video vertelde hij dat last had kreeg van "snijdende buikpijn" en zich daarom liet testen. Later had hij nog last van "wat spierpijn en een lichte verkoudheid". Redactie/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.