Terug

Volg Hart van Nederland

Breda wil organisatie van intocht voor Zwarte Piet beboeten: 'Dit had niet moeten gebeuren'

Breda wil organisatie van intocht voor Zwarte Piet beboeten: 'Dit had niet moeten gebeuren'

nieuws

21 nov 2020, 18:44

Een onaangekondigde intocht met Zwarte Pieten in Breda heeft zaterdagmiddag de gemeente onaangenaam verrast. De alternatieve intocht in de wijk Tuinzigt trok flink wat mensen die zich niet aan de coronamaatregelen hielden. De gemeente is op zoek naar de organisatoren, die volgens een woordvoerster een boete kunnen verwachten. De organisator, zelf ook zwart geschminkt, zegt tegen Omroep Brabant dat het evenement is gehouden omdat "er door corona niks te doen is voor de kinderen" en om duidelijk te maken dat Zwarte Piet moet blijven.

Gemeente Breda wist van niets

"Dit had niet moeten gebeuren", zegt de gemeentewoordvoerster. "Wij wisten dit niet." De politie en handhaving hebben volgens haar geprobeerd mensen ertoe aan te sporen zoveel mogelijk afstand te houden, maar op beelden is te zien dat weinig mensen daar gehoor aan hebben gegeven. ANP Beeld: SQ Vision

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.