Terug

Volg Hart van Nederland

Brand in historisch pand in Zwolse binnenstad

112

10 juli 2018, 06:42

Een brand in de keuken van een restaurant aan de Rodetorenplein in Zwolle heeft in de nacht van maandag op dinsdag voor veel rookoverlast gezorgd. De brandweerkorpsen van Zwolle en Hattem werden rond tien over half twee gealarmeerd voor een brand in het 'Hopmanshuis'. Voorbijgangers hadden flinke rookontwikkeling opgemerkt in de kelder van het pand, bovendien ging het brandalarm af. Toen ze gingen kijken bleek dat er brand woedde in de kelderverdieping van het historische pand. Bij aankomst van de brandweer was er sprake van forse rookontwikkeling en door de ramen van de kelder was enige tijd een oranje gloed te zien. Door snel optreden van de brandweer kon voorkomen worden dat de brand zich kon uitbreiden naar de rest van het pand. De oorzaak van de brand is nog altijd onbekend. Ten tijde van de brand waren er voor zover bekend geen personen meer in het pand aanwezig. Het Hopmanshuis is een historisch pand in de binnenstad van Zwolle en werd in 1663 gebouwd in opdracht van de Zwolse handelaar Claes Cock. Beeld: SPS Media

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.