Terug

Volg Hart van Nederland

Einde van de bowlingbaan? 'We staan echt op omvallen'

Einde van de bowlingbaan? 'We staan echt op omvallen'

Milieu en Gezondheid

15 nov 2020, 23:23

Bijna alle bowlingbanen staan op omvallen in Nederland, dat stelt voorzitter Frits van Dijk van de Nederlandse Vereniging van Bowlingondernemers (NVB). De hele branche hoopt dat er snel versoepelingen komen waardoor ze in ieder geval weer drank en eten kunnen serveren aan bowlende klanten. "We moeten minimaal terug naar een situatie dat horeca weer open is. Onze klanten mogen nu wel komen bowlen, maar moeten zelf hun drinken meenemen", aldus Van Dijk. Klanten kopen hun drinken daarom bij een snackbar naast de bowling. Daar mogen ze vanwege de maatregelen juist weer niet binnen zitten. Het is van de ratten besnuffeld."

Niet meer op te brengen

Iemand die nog niet weet of ze over een paar weken nog wel bestaat is onderneemster Monique Wirtz van Bowling Huizen. "Als ik voor 1 december niet open mag en geen eten en drinken mag verkopen, kan ik niet meer open", vertelt Wirtz. "Het is gewoon niet meer op te brengen. Ik heb elke maand zo’n 40.000 tot 50.000 euro vaste lasten, terwijl er maar 1000 euro binnenkomt." Monique hoopt dinsdag tegen beter weten in eindelijk eens goed nieuws te horen. "Die persconferentie is heel erg belangrijk. Er moet echt snel iets gebeuren. anders red ik het niet."

Lees ook: Kabinet hakt knoop door: tijdelijk vuurwerkverbod en 40 miljoen compensatie

Steun nodig

Daarin staat ze Frits van Dijk van de NVB niet alleen. "We hebben steun nodig. We zijn al acht maanden bezig om die te krijgen. Het ambtenarenapparaat is heel traag, daar zit geen beweging in. Als ik deze week dan zie dat er in een paar dagen tijd 40 tot 50 miljoen wordt vrijgemaakt voor een steunpakket in de vuurwerkbranche, dan ontplof ik zowat."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.