Terug

Volg Hart van Nederland

Bondscoach maakt vlak voor EK tijd vrij voor schoolkinderen: 'Echt heel cool'

nieuws

22 mei 2024, 17:13

Met nog 3,5 week te gaan voor het EK start, zou je denken dat de agenda van Ronald Koeman ramvol zit. Maar de bondscoach maakte woensdagochtend gewoon tijd om kinderen van een basisschool in Vught een voetbalclinic te geven. "Heel cool dat hij er zomaar is, dat hij onze school heeft gekozen."

"Het kon net", licht Ronald Koeman toe. "Wat je hebt beloofd, moet je ook doen. En ik had vandaag niets op het programma." Daar zijn de kinderen van basisschool Misha de Vries in Vught maar wat blij mee. "Ik vind het echt heel cool dat hij er zomaar is. Hij kon uit heel veel scholen kiezen, en hij heeft onze school gekozen", vertelt een dolenthousiaste leerling. "Nu heb je het gevoel dat je hem kent", vult een klasgenootje aan.

Bekijk de video van het hoge bezoek aan de basisschool boven aan dit artikel.

Hand gegeven

Die bondscoach op bezoek, dat is iets waar je wel mee kan thuiskomen. "Nu kan je opscheppen dat je 'm een hand hebt gegeven en een vraag hebt gesteld", glundert een andere trotse leerling.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Ook de directeur van de school, Laurens Peeters, is in z'n nopjes met het bezoek. "Heel bijzonder, ik weet niet of hij nou in Barcelona of Amsterdam wakker is geworden vanochtend. Maar nu staat hij ineens hier. En dat brengt spanning mee voor de kinderen."

Selectie definitief maken

Die spanning is ook te merken bij Koeman zelf, maar dan voor het EK. "Je voelt wel iets aan je lichaam dat er iets staat te gebeuren. De selectie moet ik 29 mei definitief maken", vertelt de bondscoach. "Dus daar moet ik nog even over nadenken."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.