Terug

Volg Hart van Nederland

Bol.com verwijderde honderden boeken om antisemitische inhoud

Bol.com verwijderde honderden boeken om antisemitische inhoud

nieuws

25 jan 2023, 12:58

Bol.com heeft sinds oktober inmiddels "honderden" boeken uit zijn webwinkel verwijderd vanwege een antisemitische inhoud. Dat laat moederbedrijf Ahold Delhaize weten. Boeken die online worden aangeboden worden ook eerst beoordeeld of ze geschikt zijn voor de verkoop.

De grootste webshop van Nederland gaf vorig jaar als een van de eerste webwinkels gehoor aan de oproep van de Nationaal Coördinator Antisemitismebestrijding (NCAB) om de verkoop van antisemitische boeken aan banden te leggen.

Maar Bol.com is zelf geen inhoudsexpert op het gebied van de onderwerpen die in boeken worden beschreven. Daarom heeft bedrijf eerst veel gesprekken gevoerd met experts op dit gebied om te bepalen wat haatdragend, discriminerend of antisemitisch is.

Waarschuwingslabel

Het totale assortiment van Bol.com bestaat uit tientallen miljoenen boeken en elke week komen er weer duizenden nieuwe boeken bij. Boeken die al lange tijd op de site staan, worden ook met de nieuwe criteria beoordeeld. Sommige boeken mogen nog wel verkocht worden, maar krijgen een waarschuwingslabel.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.