Terug

Volg Hart van Nederland

Boeren bezorgen met verlichte trekkers 'troostpakketten' in Noord-Holland

nieuws

19 dec 2020, 20:54

Het was een ware lichtjestocht: ruim 200 trekkers, versierd met kerstverlichting, reden zaterdag door de provincie Noord-Holland om voedselpakketten af te leveren bij mensen die een moeilijk jaar achter de rug hebben. De boeren in Noord-Holland bezorgen in totaal zo'n twintig pakketten. "Die pakketten zijn voor personen waarbij het dit jaar niet heeft meegezeten", vertelt Ad Baltus, een van de initiatiefnemers.

Tegenslagen

Dat zijn onder andere twee horecaondernemers, iemand die net niet voor de steunmaatregelen in aanmerking komt en een gezin waarbij een meisje een spierziekte heeft. "Dus mensen waarbij het tegenzit, in de breedste zin van het woord." De ruim twintig dozen zijn vooral gevuld met eten. "Er zitten groenten in, fruit, kaas snoepjes en een knuffelbeest. De gigantische doos is amper te tillen in je eentje", aldus Baltus. Alles wat in de dozen zit is gesponsord door agrariërs en Campina heeft de knuffel, chocolademelk en slagroom gesponsord." Lees ook: Boeren steunen noodlijdend Circus Renz met voedsel: 'Dieren in nood laat je niet stikken'

'Hart onder de riem'

De ruimhartige actie van de boeren is bedoeld om de mensen die het echt nodig hebben een hart onder de riem te steken rondom de kerstperiode. Honderden boeren deden mee aan de actie. Ze brachten pakketten in onder meer Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen en de Beemster. Het nobele feestje van de boeren trok veel bekijks. En de coronamaatregelen? De gemeente heeft de boeren toestemming verleend en ze kregen assistentie van de politie. Uiteindelijk kwam het verkeer door de actie van de boeren op verschillende plekken vast te staan. Daardoor is besloten om de optocht in te korten. Foto: Boer Bewust

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.