Terug

Volg Hart van Nederland

Bewoners Bant bang voor stank vanwege bouw mestsilo's

Bewoners Bant bang voor stank vanwege bouw mestsilo's

nieuws

27 juni 2019, 12:56

Bewoners van Bant staan op hun achterste poten nu mestbedrijf Gromes-Plender begonnen is met de bouw van zes mestsilo's. De angst voor stank-en geluidsoverlast bij de omwonenden is groot. Opvallend is dat de bouw van soortgelijke silo's niet van de grond kwam in het nabijgelegen dorp Creil. Het IJsselmuider bedrijf verkreeg de vergunning via een flitsprocedure. Volgens juriste Esther de Ruiter gebeurde dit zonder overleg met de buurtbewoners, zo vertelt ze in gesprek met Hart van Nederland. ''Op 15 juni lazen we in de lokale krant dat de aanvraag voor die vergunning was gedaan, binnen een week was de aanvraag al goedgekeurd'', zegt de verbolgen buurtbewoonster.

Overvallen

Ook Wim van Wegen, gemeenteraadslid namens D66, fronst de wenkbrauwen. 'Normaal heb ik geen moeite met flitsvergunningen, maar in dit geval was het toch verstandig om eerst met de bewoners in overleg te gaan. Ook als gemeenteraad waren wij niet op de hoogte van de aanvraag. We voelen ons als gemeenteraad een beetje voor schut gezet.' De voortvarendheid waarmee het bedrijf te werk gaat heeft Ruiter overvallen. Maandag werd er al gegraven. Gisteren hielden omwonenden een bijeenkomst aan de kavel waar nu gegraven wordt. ''We willen een duidelijk signaal afgegeven aan de gemeente.'' Betrokkenen kunnen nog een zienswijze indienen om de plannen alsnog tegen te houden. Gromes-Plender wenste niet te reageren op de ophef over hun plannen in Bant.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.