Terug

Volg Hart van Nederland

Berger wil zelf weg kunnen afsluiten

Berger wil zelf weg kunnen afsluiten

Weerbericht

24 jan 2018, 22:32

Bergers willen bij ongelukken of pechgevallen zelf de mogelijkheid hebben om de (snel)weg op een veilige manier te kunnen afsluiten. Nu moeten ze vaak wachten tot de politie of weginspecteurs van Rijkswaterstaat ter plaatse zijn. Dat kan leiden tot grote vertraging. Onnodig, vindt de branchevereniging Bergings- en Mobiliteitsspecialisten (VBM). Bergers hebben zelf meer dan genoeg ervaring en kennis om incidenten goed af te schermen. Bovendien hebben ze met hun legertje bergers van 1500 man ook de mankracht ervoor. Recentelijk heeft minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) aangekondigd budget beschikbaar te stellen voor de bergingsondernemingen om hen op strategische posities stand-by te houden. Daarnaast zal tussen Rijkswaterstaat en bergingsondernemingen overleg plaatsvinden in hoeverre bergers zelf de mogelijkheid krijgen om wegen zelfstandig af te sluiten. Die discussie loopt dus nog.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.