Terug

Volg Hart van Nederland

Autogarages de mist in bij test apk

Autogarages de mist in bij test apk

Politiek

7 mei 2018, 17:22

Drie van de vier garages maken bij een verborgen test fouten bij het uitvoeren van de verplichte Algemene Periodieke Keuring bij personenauto's, de zogeheten apk. Dat blijkt uit een onderzoek dat het consumentenprogramma Radar van AVROTROS uitvoerde. In de test werd een al goedgekeurde auto aangeboden voor keuring bij twaalf garages. Drie van die bedrijven keurden de auto zonder voorbehoud goed. Vier garages keurden de auto goed, maar met dringend advies voor reparatie. Bij drie andere garages werd de auto goedgekeurd met extra kosten voor uitgevoerd herstelwerk. Twee garagebedrijven hadden de auto volledig afgekeurd.

Verborgen camera's

De omroep nam de keuringen op met in de auto geplaatste verborgen camera's. Uit de verborgen opnames bleek dat bij één garage een kapotte lamp niet is aangeraakt, maar wel in rekening is gebracht. ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.