Terug

Volg Hart van Nederland

'ANWB waarschuwt voor permanent verkeersinfarct door onbetrouwbaar ov'

'ANWB waarschuwt voor permanent verkeersinfarct door onbetrouwbaar ov'

nieuws

1 juli 2022, 09:15

We stevenen af op een permanent verkeersinfarct. Reizigers worden door de onbetrouwbaarheid van het openbaar vervoer de auto ingezogen, wat resulteert in veel meer verkeer op de weg en ellenlange files, met name tijdens de spitsuren. Dat voorspelt de ANWB Verkeersinformatie volgens De Telegraaf.

"Je ziet een groei van het wagenpark. Vanaf 2019 zijn er alleen al 400.000 auto’s bijgekomen. Maar belangrijker nog: de negen miljoen voertuigen in totaal worden steeds vaker gelijktijdig gebruikt en dat houdt in dat we vaker bumper aan bumper rijden", zegt Arnoud Broekhuis van ANWB Verkeersinformatie in de krant.

Auto enige alternatief

Broekhuis ziet dat niet snel veranderen. "Het personeelsprobleem bij de trein- en busbedrijven hebben tot gevolg dat de dienstregelingen verder uitgekleed worden, waardoor de auto zo ongeveer het enige alternatief is voor de wat langere afstanden."

In maart van dit jaar verviel het thuiswerkadvies en sindsdien ziet de ANWB een grote toename van het verkeer op de provinciale en snelwegen. "We hadden verwacht dat veel mensen weer zouden terugkeren in het openbaar vervoer, maar de grilligheid van wel en niet rijden beweegt veel werknemers toch te kiezen voor eigen vervoer.”

Met lede ogen aanzien

Voorzitter Paul de Krom van OV-NL, de branchevereniging van alle openbaarvervoerbedrijven reageert in de krant op de waarschuwing van de vervoersorganisatie. "Ik weet dat alle sectoren te maken hebben met personeelstekorten. Bij onze bedrijven is dat niet anders, maar als het ons treft zijn de gevolgen direct groot en zijn honderden en soms zelfs duizenden reizigers daarvan de dupe. Daar balen wij zelf ook vreselijk van.”

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.