Terug

Volg Hart van Nederland

ANWB verwacht drukste weekend van het jaar op Europese wegen

ANWB verwacht drukste weekend van het jaar op Europese wegen

nieuws

30 juli 2022, 09:25

Het kan vandaag erg druk worden op verschillende Europese snelwegen, daar waarschuwt de ANWB Nederlandse automobilisten voor. Door terugkerende vakantiegangers en Parijzenaren die afreizen naar het zuiden kan het volgens de ANWB een van de drukste weekenden van het jaar worden op Europese wegen.

Daarnaast moeten reizigers rekening houden met hoge temperaturen. Voor langere tijd stilstaan in een auto kan al snel onplezierig worden met temperaturen richting de 35 graden.

Niet alleen in Frankrijk wordt er fileleed verwacht. Ook in Duitsland komt het verkeer vast te staan door werkzaamheden en terugkerende Scandinavische vakantiegangers. Ook in Italië kunnen de snelwegen overvol raken door vakantiegangers naar de Middellandse Zee- en Adriatische kust.

Zo is het zaterdag in Duitsland rond 11.00 uur al erg druk op de grens bij München naar Oostenrijk. De vertraging is daar meer dan vier uur. In Frankrijk staan hele lange files op de Route du Soleil vanaf Lyon naar het zuiden en voor de grens met Spanje. Ook is er veel oponthoud voor de Mont Blanctunnel en is er veel vertraging op de A71 Clermont Ferrand-Narbonne. Een paar uur vertraging is er ook op de A10 richting de Spaanse grens.

Zwarte zaterdag

Veel Parijzenaren beginnen dit weekend aan hun vakantie en reizen massaal af naar het zuiden. Op zwarte zaterdag is het grootste knelpunt van Frankrijk de A7 tussen Lyon en Orange, op de Autoroute du Soleil. Daar verwacht de ANWB een vertraging van zo'n drie uur en wordt het bovendien erg warm. Volgens Weer.nl stijgt het kwik op de populaire vakantieroute tot 32 graden. Voldoende water meenemen is daarom aan te raden.

De verkeersdienst raadt reizigers naar Zuid-Frankrijk aan om te rijden via de A20 over Limoges en Brive. Tussen Tours en Bordeaux moet rekening worden gehouden met files op de A10.

Vertraging tot twee uur bij Gotthardtunnel

In Zwitserland kan op zaterdag bij de Gotthardtunnel de hele dag file staan in beide richtingen. Reizigers moeten rekening houden met een vertraging van zo'n twee uur. In Oostenrijk is oponthoud op de populaire vakantieroute A10 en A11 tussen Salzburg, Villach en de Sloveense grens. Grootste knelpunten zijn de Tauerntunnel en de Karawankentunnel.

Nederlandse Formule 1-fans die onderweg zijn naar Hongarije voor de Grand Prix dit weekend moeten vanaf Wenen rekening houden met drukte op de A4/M1 naar Boedapest. Ook in Italië kunnen de snelwegen overvol raken door vakantiegangers naar de Middellandse Zee- en Adriatische kust. Het geduld van reizigers wordt op de proef gesteld op de A22 tussen Brenner en Verona.

Werkzaamheden in Nederland

In Nederland werkt Rijkswaterstaat de komende maand aan de A2 bij Eindhoven. Tot 22 augustus moet het verkeer in beide richtingen over minder en smallere rijstroken rijden. De werkzaamheden kunnen tot forse hinder leiden. De ANWB raadt de route daarom af voor auto's met caravans.

Bovenstaande reportage is eerder uitgezonden door Hart van Nederland.

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.