Terug

Volg Hart van Nederland

'Angstcultuur bij Rijkswaterstaat zorgt voor onveilige situaties op weg'

nieuws

10 dec 2023, 14:50

De angstcultuur bij Rijkswaterstaat zorgt voor onveilige situaties op de weg, dat meldt Omroep Gelderland. De inspecteurs werken veel te lange dagen of rijden in dienstauto's die slecht zichtbaar zijn voor andere automobilisten. Ze durven hun mond niet meer open te doen, waardoor de problemen niet of te laat worden aangepakt.

Uit gesprekken die de nieuwssite met tien (voormalige) weginspecteurs uit heel Nederland voerde en interne documenten komt volgens hen naar voren dat de verhouding tussen medewerkers op de weg en leidinggevenden op kantoor verziekt is. Als de inspecteurs hun leidinggevenden vertellen over de lange werkdagen of slecht zichtbare dienstauto's wordt er niet naar ze geluisterd of ze worden "resoluut afgebrand".

Naast een onveilige werksfeer moeten weginspecteurs ook rekening houden met agressie op de weg:

Zijn weginspecteurs nog wel veilig tijdens het werk?
1:44
Zijn weginspecteurs nog wel veilig tijdens het werk?

Onnodig onveilige situaties

Veel medewerkers durven hierdoor niet meer hun mond open te trekken, waardoor onnodig onveilige situaties niet snel worden opgelost. In totaal werken er ruim 300 weginspecteurs bij Rijkswaterstaat.

Rijkswaterstaat en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat hebben aan Omroep Gelderland laten weten dat ze zich niet herkennen in het beeld van de angstcultuur, maar ze vinden het vervelend dat medewerkers het wel zo ervaren.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.