Terug

Volg Hart van Nederland

‘Amsterdamse stadsmanege zorgt slecht voor haar paarden’

Dieren

26 juni 2019, 22:35

De Hollandsche Manege in hartje Amsterdam zorgt slecht voor haar paarden. Dat staat in een rapport van Stichting Dier & Recht. Volgens het rapport staan de paarden continu in hun eigen mest en urine, hebben ze te weinig ruimte en zien ze bijna nooit de buitenlucht. Volgens de organisatie is het welzijn voor de paarden ver te zoeken. De eigenaar van de manege zegt dat het rapport vol staat met onzin. Vincent Valk geeft toe dat de paardenboxen nu nog niet ideaal zijn, maar dat is straks na de verbouwing in orde. Ook krijgen de paarden genoeg frisse lucht en zijn de stallen schoon genoeg. Dier & Recht zou alleen hebben gekeken op momenten vlak voor de schoonmaak. Bovendien twijfelt Valk aan de precisie van de gebruikte meetapparatuur. "Mijn paarden krijgen elke acht weken twee weken vrij. Dan mogen ze veertien dagen relaxen in Andijk", aldus Valk.

Renovatie

Het onderzoek komt op het moment dat de manege is verkocht aan Stadsherstel dat een grootschalige renovatie in gang aan het zetten is. Het gebouw uit 1882 krijgt een uitgebreide schoonheids- en herstelbehandeling.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.