Terug

Volg Hart van Nederland

Amsterdamse basisschool verruilt Pasen voor Suikerfeest

Amsterdamse basisschool verruilt Pasen voor Suikerfeest

nieuws

16 okt 2018, 11:58

De Theo Thijssenschool in Amsterdam slaat komend jaar het paasontbijt voor haar leerlingen over. In plaats daarvan gaat de school activiteiten organiseren tijdens het Suikerfeest. In een nieuwsbrief schrijft de school dat de christelijke feestdag wordt verruilt om "meer aandacht te geven aan de verschillende gebruiken binnen de verschillende culturen." Leerlingen zullen tijdens de viering uitgelegd krijgen wat het Suikerfeest is en waarom het wordt gevierd. Vrijwilligers van de Tussentijdse Opvang zullen meehelpen met de viering. Directeur Francesca Hand van de Theo Thijssenschool: "Het idee is ontstaan omdat Pasen dit jaar in de meivakantie valt. Toen riep iemand, laten we dan in het kader van Burgerschap de andere feestdagen gaan vieren." Naast het Suikerfeest wil de school dit jaar ook andere feestdagen uit andere culturen gaan vieren, zoals Pesach en het Lichtjesfeest.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.