Terug

Volg Hart van Nederland

Albert Heijn blundert met eerbetoon aan vakkenvullers

Albert Heijn blundert met eerbetoon aan vakkenvullers

Milieu en Gezondheid

2 apr 2020, 16:07

Het had een eerbetoon aan vakkenvullers moeten zijn, maar zorgde uiteindelijk voor schaamrood op de kaken. De Albert Heijn aan het Bevrijdingsplein in Leiden postte een foto van een steunbetuiging van stoepkrijt. Maar bewerkte de foto wel een tikje. FNV-medewerker Cihan Ugural vergeleek de originele foto - gemaakt door de vakbond - met de uiteindelijke foto die de bewuste Albert Heijn-vestiging deelde. Wat bleek? Een deel van de boodschap bleek weggepoetst. Wie goed naar de bestrating kijkt, ziet meteen dat er iets niet in de haak is. Volg in ons liveblog het laatste nieuws over het coronavirus

Wel steunbetuiging, geen hoger minimumloon

"Vakkenvullers, we kunnen niet zonder jullie", bleek de Photoshop-actie van de Albert Heijn te hebben overleefd. Maar de boodschap daaronder niet. "Minimumloon 14 euro", wilde de supermarkt duidelijk niet delen op social media. Ugural reageert boos op Twitter: "Gunnen jullie je personeel die in de frontlinie staan vd strijd tegen de coronacrisis niet eens n fatsoenlijk inkomen v 14 euro per uur?" Tekst gaat verder onder tweet https://twitter.com/CihanUgural/status/1245587161048477696 "Onhandig, maar niet kwaad bedoeld", laat een woordvoerder van Albert Heijn weten aan Hart van Nederland. "De winkel is blij met de vele steunbetuigingen aan de collega's en wilden dat laten weten aan hun klanten. Daarbij hebben ze inderdaad een deel van de tekst weggehaald." Het bericht is inmiddels verwijderd op Facebook. "De winkel is uiteraard geschrokken van de ophef", aldus de woordvoerder. Foto: FNV

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.