Terug

Volg Hart van Nederland

Advocaat eist actie in zaak ontvoerde peuter Insiya

Advocaat eist actie in zaak ontvoerde peuter Insiya

112

15 dec 2017, 11:45

Advocaat Nancy Dekens vindt dat er in de zaak van de ontvoerde peuter Insiya te weinig gebeurt om de drie verdachten in het buitenland te horen. Volgens haar zit de onderzoeksrechter tot nu toe stil en heeft hij nog geen rechtshulpverzoek ingediend om onder anderen de vader van het meisje in India te ondervragen. Dit vertraagt het proces, aangezien het er niet naar uitziet dat zij op korte termijn worden uitgeleverd aan Nederland.

Vijf verdachten

Dekens, die een van de vijf verdachten in Nederland bijstaat, vroeg de rechtbank in Amsterdam tijdens een voorbereidende zitting de onderzoeksrechter de opdracht te geven binnen twee weken een dergelijk rechtshulpverzoek uit te sturen. Het verhoor kan volgens de raadsvrouw bijvoorbeeld via een videoverbinding plaatsvinden. Lees hier alles over de ontvoering van Insiya Vader Shehzad H. van het destijds tweejarige meisje zit met haar in India. Hij wordt ervan verdacht dat hij de opdracht heeft gegeven haar te ontvoeren. De autoriteiten in het land hebben een uitleveringsverzoek eerder afgewezen. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een heroverweging gevraagd, maar krijgt daar tot nu toe geen reactie op.

Onlangs vrijgelaten

Bahalve H. bevindt zich inmiddels ook nog een andere verdachte in India. Hij zat eerder vast in Irak, maar is onlangs vrijgelaten. In de Verenigde Staten wacht ook nog een verdachte op zijn uitlevering. Dat liep tot nu toe mis. Het Openbaar Ministerie (OM) verwacht dat hij er in maart kan zijn. De officier van justitie houdt er rekening mee dat de twee in India afzonderlijk bij verstek worden berecht. Volgens Dekens zijn de zaken met elkaar verweven en moeten ze door dezelfde rechters worden berecht. ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.