Terug

Volg Hart van Nederland

Acht ROC-scholen in Tiel en Geldermalsen ontruimd na interne bedreiging

Acht ROC-scholen in Tiel en Geldermalsen ontruimd na interne bedreiging

112

9 dec 2020, 16:56

Acht vestigingen van ROC Rivor in Tiel en Geldermalsen zijn woensdagmiddag gesloten nadat er intern een bedreiging was binnengekomen. Waar precies mee gedreigd werd is nog niet bekend, maar de schoolleiding en de politie namen de kwestie heel serieus. Een paar honderd leerlingen en een aantal medewerkers moesten de gebouwen verlaten. Voor de deur van de hoofdvestiging van ROC Rivor in Tiel staan agenten. De politie is samen met de school op zoek naar de afzender van het dreigbericht.

'Geen leuke dreiging'

De bedreiging kwam binnen via de digitale leeromgeving 'itslearning', bevestigt Marlène van Overbeek van ROC Rivor aan Hart van Nederland. "Dat is ons studentenplatform waarmee klassen kunnen communiceren met hun leraar." Het was volgens haar "geen leuke dreiging". Lees ook: Leerlingen Emmauscollege geschokt na onderduiken docent om cartoon: 'Dat is zeker eng' Nadat de online bedreiging was binnengekomen werd besloten om de scholen te ontruimen. Van Overbeek zegt dat er geen paniek was en de ontruiming rustig is verlopen. "Het ging niet te snel in verband met corona, zodat iedereen voldoende afstand kon houden." De digitale leeromgeving is door ROC Rivor gesloten. "We zijn probleem aan het traceren, morgen verwacht ik dat het probleem is opgelost", aldus Van Overbeek. Donderdag gaan de acht scholen in Tiel en Geldermalsen dan ook weer open. Lees ook: Hoe ga je als docent om met geradicaliseerde scholieren? 'Echt in gesprek gaan' Tekst: Redactie/ANP Beeld: SPS Media

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.