Terug

Volg Hart van Nederland

Aardbeving met kracht van 1,9 bij Groningse dorp Froombosch

nieuws

23 dec 2022, 07:57

In Groningen heeft even na middernacht een aardbeving plaatsgevonden. Die had volgens metingen van het KNMI een kracht van 1.9. Het epicentrum lag bij het dorp Froombosch, ten oosten van de stad Groningen en niet ver van Slochteren.

Op sociale media melden meerdere mensen dat ze de beving hebben gevoeld. Zo schrijft Bianca: "Huis en bed trilden. Duidelijk gehoord en gevoeld. Morgen maar weer een rondje huis." Raymond is even op de stoel heen en weer geschud, schrijft hij.

Volgens burgemeester Adriaan Hoogendoorn van gemeente Midden-Groningen, waar Froombosch onder valt, ging het om een doffe knal die duidelijk hoorbaar was. Het voelde als een explosie onder de grond, stelt hij op Twitter.

Zwaarste beving

In Groningen komen vaker aardbevingen voor als gevolg van de gaswinning. In oktober waren er bij Wirdum bevingen met een kracht van 3.1 en 2.2. De zwaarste beving tot nu toe in Groningen was op 16 augustus 2012 bij Huizinge. Die had een kracht van 3.6.

Hart van Nederland/ANP

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.