Terug

Volg Hart van Nederland

Aantal nieuwe coronabesmettingen blijft op en neer gaan, nu weer daling

Aantal nieuwe coronabesmettingen blijft op en neer gaan, nu weer daling

Milieu en Gezondheid

1 dec 2020, 14:46

Het aantal nieuwe coronabesmettingen blijft fluctueren: tussen maandag- en dinsdagochtend werden er bij gezondheidsdienst RIVM 4.073 positieve tests geregistreerd, een dag eerder waren dat er ruim 4.600. Volg het laatste nieuws over het coronavirus in Nederland via ons liveblog Het aantal nieuwe coronagevallen schommelt de laatste week wild heen en weer, forse stijgingen en flinke dalingen wisselen elkaar af. Vorige week dinsdag waren het er minder dan 4.000, op woensdag nam dat aantal weer toe naar bijna 5.000, om vervolgens op donderdag weer te dalen naar 4.500. Op vrijdag steeg het aantal positieve tests vervolgens weer fors met een kleine 1.300 tot bijna 5800. Zaterdag zakte de cijfers naar 4.500, maar op zondag ging de lijn weer stijl omhoog naar 5.600. Maandag kwam het getal uit op iets meer dan 4.600. Lees ook: RIVM: steeds meer mensen voelen zich eenzaam door coronamaatregelen

Fors meer coronadoden

De grootste coronabrandhaard van het land is Amsterdam. Daar zijn in de afgelopen dag 248 nieuwe gevallen bijgekomen. Een dag eerder waren dat er twee meer. De hoofdstad wordt gevolgd door Rotterdam: daar daalde het aantal besmettingen van 177 naar 163. De twee grootste steden worden gevolgd door Den Haag (107) en Utrecht (82). Het aantal geregistreerde coronadoden steeg in het afgelopen dag met 62. Dat wil echter niet zeggen dat al deze mensen in het laatste etmaal zijn overleden, sterfgevallen worden soms met vertraging doorgegeven aan het RIVM. Op maandag werden er 29 sterfgevallen gemeld.

Ziekenhuisopnames blijven dalen

In de afgelopen dag zijn er in totaal 207 nieuwe coronapatiënten opgenomen. Op dit moment liggen er in de ziekenhuizen 1.683 mensen die corona hebben, 38 minder dan een dag eerder. Van de opgenomen coronapatiënten liggen er 478 op de intensive care, drie minder dan op maandag. Bekijk video: Meekijken op de corona-afdeling van het Franciscus tijdens tweede golf Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) meldt verder dat er in het afgelopen etmaal elf coronapatiënten zijn overgeplaatst, waaronder geen ic-patiënten. Redactie/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.