Terug

Volg Hart van Nederland

Aantal ziekenhuisopnames fors gestegen, ook aantal positieve gevallen stijgt

Aantal ziekenhuisopnames fors gestegen, ook aantal positieve gevallen stijgt

Milieu en Gezondheid

31 dec 2020, 15:51

Het aantal nieuwe coronagevallen is afgelopen etmaal licht gestegen. Tussen woensdagochtend en donderdagochtend kwamen er 9719 meldingen van positieve tests binnen bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), tegen bijna 9500 de dag ervoor. Volg het laatste nieuws over het coronavirus in Nederland via ons liveblog Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is opnieuw fors toegenomen. Op oudejaarsdag behandelen de ziekenhuizen 2817 patiënten vanwege Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat zijn er 113 meer dan op woensdag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Vooral op verpleegafdelingen wordt het steeds drukker.

Aantal positieve testen gedaald

In de afgelopen zeven dagen zijn iets meer dan 64.500 mensen positief getest. Dat komt neer op gemiddeld ruim 9200 gevallen per dag. De week ervoor kreeg het RIVM ruim 80.000 positieve tests. Het is nog niet duidelijk of de daling op weekbasis komt doordat de lockdown van twee weken geleden begint te werken, of doordat minder mensen zich hebben laten testen vanwege de kerstdagen en de jaarwisseling. Sinds het begin van de uitbraak in februari zijn ongeveer 797.000 Nederlanders positief getest. Dit aantal komt vrijdag, op nieuwjaarsdag, boven de 800.000 uit. In de tweede helft van januari wordt mogelijk de miljoenste besmetting in Nederland vastgesteld. Het werkelijke aantal coronabesmettingen ligt vermoedelijk hoger.

Brandhaarden

Amsterdam telde opnieuw de meeste nieuwe gevallen. In de hoofdstad kwamen 390 besmettingen aan het licht. Rotterdam telde 261 positieve tests en Den Haag 184. In Almere werden 161 besmettingen vastgesteld en in Utrecht 147. Het aantal sterfgevallen steeg afgelopen etmaal met 109, tegen 112 op woensdag. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in die 24 uur zijn overleden. Wanneer een coronapatiënt sterft, wordt dit soms pas na een tijdje doorgegeven. Amsterdam telde afgelopen etmaal twaalf meldingen van sterfgevallen. ANP

Hart van Nederland is nu ook elke ochtend op tv! Van 6.30 tot 10.00 uur praten we je op SBS6 bij over het laatste nieuws uit Nederland en krijg je het laatste Shownieuws. In het weekend zijn we er van 7.00 tot 10.00 uur.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.