Terug

Volg Hart van Nederland

Tiental agenten pakt jongen op na eten broodje

Tiental agenten pakt jongen op na eten broodje

nieuws

18 jan 2017, 22:33

Een jongen is woensdagmiddag in een stadsbus in Tilburg hardhandig door de politie aangehouden. De buschauffeur had een interne melding gemaakt omdat de jongen zich niet aan de regels hield, hij wilde zijn broodje niet opbergen. De chauffeur voelde zich vervolgens niet veilig genoeg om door te rijden. De jongen kwam de bus in met een broodje. De buschauffeur vroeg hem het broodje op te bergen, maar de jongen weigerde dit en ging zitten. De buschauffeur wilde niet verder rijden tot de jongen zijn broodje weg deed. Na tien minuten ging de bus toch rijden, op aandringen van de overige passagiers. Bij de volgende halte kwamen er twee agenten de bus in. Toen de jongen ook tegen de politie inging en het bevel om de bus te verlaten niet opvolgde, werd hij aangehouden. Volgens omstanders ging dat er hard aan toe. Een van de passagiers filmde de aanhouding. Te zien is hoe de politie de jongen hardhandig aanpakt en uiteindelijk tegen de grond werkt. Vervolgens werd er om assistentie gevraagd en verschenen er nog meer agenten. "Het is ronduit belachelijk hoe de politie hier optreedt, het was totaal onnodig", aldus de filmende passagier.

Reactie politie en busmaatschappij

De politie laat in een reactie weten dat de jongen zich vervelend gedroeg en dat hij na herhaaldelijk vragen de bus niet verliet. Tijdens zijn aanhouding sloeg hij om zich heen, zo zegt een politiewoordvoerder. "Hij werkte niet mee. En als je bent aangehouden, moet je meewerken. Huisregels van een bus moet je in acht nemen, het is geen openbare ruimte." De politie heeft een geweldsrapportage opgesteld, dat is gebruikelijk bij incidenten waarbij de politie geweld moet gebruiken. Busmaatschappij Arriva heeft ook gereageerd op het incident: Vanmiddag is er een voorval geweest in een bus in Tilburg. Een reiziger wilde instappen met etenswaren, wat niet is toegestaan in onze bussen. De chauffeur heeft de reiziger vriendelijk verzocht zijn etenswaren in de bus niet te nuttigen. Dit heeft geleid tot een discussie, waarbij de chauffeur zich zeer onveilig voelde. De chauffeur heeft daarom een interne melding gedaan bij onze verkeersleiding. De verkeersleiding regelt assistentie ter plaatse middels Arriva-stewards of politie afhankelijk van beschikbaarheid en de locatie. In dit geval kon de politie sneller ter plaatse zijn.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.