Terug

Volg Hart van Nederland

40-plussers gezocht die ambachten willen leren

40-plussers gezocht die ambachten willen leren

nieuws

1 juni 2019, 23:10

Heb je altijd al een echt ambacht willen uitvoeren maar nooit de overstap durven maken? Vanaf nu kunnen 40-plussers zich laten omscholen via de Ambachtsacademie. Dankzij het overweldigende succes en de vele aanmeldingen krijgt de academie extra geld van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Daardoor zullen niet alleen 50-plussers zich aanmelden, maar kan je ook al een opleiding volgen vanaf je 40e. Om ambachten te beschermen van uitsterven werd in 2018 de vanuit de overheid gefinancierde Ambachtsacademie opgericht, een onderdeel van AmbachtNederland. Hier kunnen 50-plussers zich aanmelden die als een soort tweede carrière zich willen omscholen tot bijvoorbeeld lijstenmaker, maatkleermaker, rietdekker of parketteur. Het succes is overweldigend. Waar voorheen bedrijven moeite hadden om mensen te vinden die dit beroep wilden doen, wordt de Academie nu overstelpt met aanmeldingen. Het is zó succesvol, dat nu ook 40-plussers in aanmerking komen voor de opleidingen, en dat is een zegen voor bijvoorbeeld de parketteurs. Voor de zwaardere beroepen was het lastig om mensen te vinden van boven de 50, dus dat nu ook jongere mensen in aanmerking komen zijn ze blij mee.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.