112

Zoektocht naar vijfde omgekomen surfer toch hervat

Er wordt toch weer gezocht naar het lichaam van de vijfde omgekomen surfer in Scheveningen. De politie bevestigt aan Hart van Nederland dat de zoektocht sinds 06.00 uur weer is opgestart.

“We zijn vanmorgen afgegaan op een melding dat het lichaam zou zijn gezien,” vertelt een politiewoordvoerder. “Hij is echter nog niet gevonden.”

Duikteams

Op dit moment is Defensie bezig met duikteams om het lichaam van het 23-jarige slachtoffer uit Delft te vinden. Hierbij worden ook technische middelen ingezet om onder water te zoeken.

Inmiddels wagen surfers zich woensdagochtend weer in zee. Een groep van zo’n vijftien bodysurfers is weer actief in het water bij Scheveningen nadat maandagavond bij het noordelijk havenhoofd vijf watersporters om het leven waren gekomen.

“Het is goed om weer verder te gaan”, vindt een jonge man die met surfpak klaarstond om ook het water in te gaan. Hij noemde de fatale gebeurtenissen een grote klap voor de surfers. Hij had les gehad van een van de maandag omgekomen mannen.

Scheveningen

‘Onvoorstelbaar verdriet’

Bij het surfdrama dat maandagavond plaatsvond, kwamen vijf mannen om het leven. Het ging om ervaren surfers die waarschijnlijk door de harde wind in de hoge schuimvorming op de zee werden gedreven. Een 30-jarige en 38-jarige man uit Den Haag bezweken maandagavond aan hun verwondingen toen ze op de kant werden gehaald.

De lichamen van een 24-jarige man uit Den Haag en een 22-jarige man uit Delft zijn dinsdag geborgen. De zoektocht naar het vijfde slachtoffer, een 23-jarige man uit Delft, is dinsdag aan het begin van de middag gestaakt door de Kustwacht. Burgemeester Johan Remkes van Den Haag sprak van “onvoorstelbaar verdriet in Scheveningen”.

Lees ook: Bloemenzee bij Scheveningse surfschool, herdenking voor omgekomen surfers

Bij surfschool The Shore in Scheveningen groeide dinsdagavond de bloemenzee ter nagedachtenis van de vijf verongelukte watersporters. Ook worden er windlichtjes neergezet. Ongeveer honderd mensen verzamelden zich er dinsdag om de omgekomen surfers te herdenken. In de badplaats zelf hangen inmiddels veel vlaggen halfstok.

Redactie/ANP