112

Zoektocht naar vermist meisje Ameland hervat, ook onderwaterdrone zoekt mee

De zoekactie naar het vermiste 14-jarige Duitse meisje voor de kust van Ameland is hervat. Defensie zoekt onder meer met een onderwaterdrone naar het stoffelijk overschot van het meisje.

Daarmee is het mogelijk objecten, maar ook lichamen, onder water op te sporen. Mocht de drone iets vinden, dan zien de militairen dit op sonarbeelden. Marineduikers bekijken deze ‘contacten’ onder water om er achter te komen wat het is. Ze zijn ook inzetbaar om ondiepe gebieden af te zoeken, zo meldt Defensie dinsdag.

Lees ook: Viskotters staken zoektocht naar vermiste 14-jarige rond Ameland: ‘Defensie gaat morgen verder zoeken’

Ook viskotters weer op pad

De politie zegt dat ook dinsdag weer de reddingsdiensten worden geholpen door viskotters die systematisch op zee aan het zoeken zijn. Maandag startten vissers met 20 kotters een spontane zoekactie. “We vissen met twee keer acht meter aan netten en zijn met twintig kotters, dus reken maar uit. Dat is 340 meter spanwijdte die we hebben met elkaar, dus de kans dat ze daarmee gevonden wordt is best wel reëel”, aldus visser Robin Bouma tegen Hart van Nederland.

Het meisje wordt sinds zaterdagavond 22.30 uur vermist. Haar vader sloeg alarm nadat hij met twee dochters in zee van de zonsondergang had genoten. Ze waren afgedreven door de sterke stroming, waarna de vader de 14-jarige niet meer zag.

Zondag gaven hulpdiensten de hoop op dat het kind nog levend teruggevonden zou worden. De zoektocht richt sinds sindsdien op het vinden van haar lichaam.

ANP