Lifestyle & Entertainment

Zelf rijden op het nieuwe Circuit Zandvoort kan al vanaf februari

Op dit moment wordt er druk verbouwd, maar vanaf volgende maand moet het nieuwe Circuit Zandvoort zo goed als af zijn. Volgens de kalender van Vrij Rijden kun je op 29 februari zelf het eerste rondje over het nieuwe circuit maken.

Lees ook: Zo ziet Circuit Zandvoort eruit na de verbouwing

Op die dag opent het circuit voor het eerst het gloednieuwe wedstrijdasfalt voor de gewone man of vrouw. Het circuit ondergaat op dit moment ingrijpende verbouwingen vanwege de Formule 1 Grand Prix die er van 1 tot en met 3 mei wordt gehouden.

Zelf rijden op Zandvoort

Vrij Rijden is de organisatie die track days organiseert op de circuits in Zandvoort, Assen en Zolder. Tijdens dit soort dagen kun je met je eigen auto het circuit op om eens ouderwets gas te geven. Je hoeft niet bang te zijn voor snelheidsboetes.

Voor twee van de drie klasses die tijdens track days de baan op mogen, is een racelicentie niet verplicht. Je hebt voldoende aan je normale rijbewijs. Heb je een standaard auto en ben je onervaren? Dan is de toerklasse perfect voor jou. Heb je enige ervaring en is je auto van het snellere soort, dan kun je aansluiten in de sportklasse. Ben je wel in het bezit van een racelicentie, dan kun je rijden in de supersportklasse.

Lees ook: Zandvoort wordt het meest uitdagende circuit van Europa

Twintig minuten losgaan op het nieuwe Circuit Zandvoort kost je 30 euro. Een ideale oplossing als je een zware rechtervoet hebt in het dagelijks leven. Zo’n sessie op Zandvoort is immers een stuk vriendelijker geprijsd dan de gemiddelde snelheidsbekeuring.