112

Opnieuw woning beschoten in Amsterdam, politie doet onderzoek

Aan de Nieuwersluishof in Amsterdam-Zuidoost is in de nacht van woensdag op donderdag een woning beschoten. Er vielen geen gewonden.

De politie meldt dat de woning rond 03:30 uur meerdere keren werd beschoten. Op beelden zijn zo’n negen kogelgaten te tellen in twee ramen. De politie rukte met meerdere eenheden uit, ook recherche en de forensische opsporing kwamen ter plaatse om onderzoek te doen.

‘Woning moeder rapper Bigidagoe beschoten’

Volgens het Parool gaat het om de woning van de moeder van Danzel S., ook wel bekend als de rapper Bigidagoe uit de wijk Holendrecht. Die raakte eerder deze week gewond bij een schietpartij in Amsterdam-Zuid. De politie roept getuigen op zich te melden via 0900-8844.

De voorbije dagen waren er twee schietpartijen in de Vechtstraat in de Rivierenbuurt. Dinsdagmiddag werd daar op straat de 23-jarige Danzel S. neergeschoten. Woensdagochtend vroeg, om 04.00 uur, is een andere man beschoten. Het slachtoffer werd in een woning in de Vechtstraat gevonden. Bij het huis zijn meerdere kogelinslagen. De politie bekijkt of die incidenten met elkaar te maken hebben.

Twee aanhoudingen

Naar aanleiding van de schietpartijen zijn twee mannen opgepakt, meldt de politie. Woensdag rond 17.00 uur is in Leeuwarden een 21-jarige Amsterdammer aangehouden. ‘s Nachts is rond 02.30 uur in Amsterdam-West een 20-jarige man uit Amsterdam van zijn bed gelicht. De verdachten zitten vast in volledige beperking. Dat houdt in dat ze alleen contact kunnen hebben met hun advocaat.

Lees ook: Extra politietoezicht in Amsterdamse Vechtstraat na dubbele schietpartij

Beeld: HFV Photo Services
Tekst: ANP/Redactie