112

Extra politietoezicht in Amsterdamse Vechtstraat na dubbele schietpartij

De Amsterdamse politie gaat ‘s nachts voortaan extra toezicht houden in en rond de Vechtstraat. Aanleiding daarvoor zijn de twee schietpartijen in de straat die binnen een etmaal achter elkaar gebeurden, aldus burgemeester Femke Halsema.

Vanaf woensdagavond komt er tijdelijk cameratoezicht in de Rivierenbuurt, de buurt in Amsterdam-Zuid waar de twee schietpartijen dinsdag en woensdag gebeurden. Ook zullen wijkagenten extra goed opletten, meldt Halsema.

Volgens de burgemeester hebben de schietpartijen “natuurlijk enorme indruk gemaakt” op bewoners. De burgemeester heeft woensdagmiddag met een aantal van hen gesproken. De komende dagen zet de gemeente een bus in de buurt neer waar bewoners hun verhaal kunnen doen. Ook kunnen ze daar terecht met vragen.

Twee rappers neergeschoten

Dinsdagmiddag werd in de Vechtstraat een man neergeschoten. Hij werd ernstig gewond naar het ziekenhuis gebracht en maakt het inmiddels naar omstandigheden goed, meldt de politie. Het slachtoffer zou de 23-jarige Danzel S. zijn, ook wel bekend als rapper Bigidagoe uit de Amsterdamse wijk Holendrecht.

Hart van Nederland sprak mensen in de Vechtstraat die het slachtoffer kort daarvoor nog zagen lopen (tekst gaat verder onder video)

Een paar uur later was het opnieuw raak in de Vechtstraat: in de nacht van dinsdag op woensdag werd rond 4.00 uur een man beschoten. Hij is gewond naar het ziekenhuis gebracht en is volgens de politie niet in levensgevaar. Ook nu zou het om een rapper gaan: de 19-jarige Justin van Zuid, meldt Het Parool.

De politie onderzoekt of er een verband is tussen de twee kort op elkaar volgende schietpartijen.

Redactie/ANP