Weer & Verkeer

Wolkbreuk boven Brabant: overstroomde straten en met z'n allen schuilen in de Efteling

Het einde van de dagenlange hittegolf gaat – geheel volgens voorspelling – gepaard met flinke onweersbuien. Een wolkbreuk boven Noord-Brabant zette straten blank, bomen waaiden om en in de Efteling zochten bezoekers halsoverkop onderdak.

Lees ook: Verlossing komt: hittegolf nadert ‘denderend’ einde na recordlange warmte

Tijdens een plotselinge storm in Beek en Donk viel er een boom op een auto. In Veghel kwamen flinke hagelstenen uit de lucht en was er sprake van wateroverlast. In Tilbug hebben de eerste druppels zich gemeld. En in Loon op Zand liep een fietstunneltje onder de Midden Brabantweg richting Kaatsheuvel vol water. De politie heeft het tunneltje uit voorzorg afgesloten.

Tekst gaat verder onder tweets

Schuilen in de Efteling

Even verderop in Kaatsheuvel zochten bezoekers van de Efteling massaal droge plekjes op. Een twitteraar deelde foto’s van het tafereel en plaatste er spottend bij: “Corona bestaat niet als het regent in de Efteling.”

De Efteling reageert op het bericht met de opmerking: “Wij delen mondkapjes uit op locaties waar de 1,5 meter niet gewaarborgd kan worden.”

https://twitter.com/Pim__/status/1293923924321935360

Code geel vanwege onweer

De onweersbuien komen zoals gezegd niet uit het niets. Het KNMI kondigde eerder vandaag al code geel af voor vrijwel heel Nederland in verband met stevige onweersbuien. Het weerinstituut waarschuwt vooral in het midden en zuiden voor hagelstenen tot twee centimeter, windstoten tot 70 kilometer per uur en plaatselijk veel neerslag. Alleen de Wadden ontspringen die dans en blijven groen.

Beeld: Politie