Lifestyle & Entertainment

Oeps! Winston Gerschtanowitz negeert per ongeluk coronaregel tijdens Miljoenenjacht

Ruim 1,2 miljoen televisiekijkers zagen zondag hoe deelnemer Frans in Miljoenenjacht een megagok nam en zijn uiteindelijk prijzengeld met ruim een ton zag verdampen. En ze zagen hoe presentator Winston Gerschtanowitz een thuiswinnaar per ongeluk een hand gaf.

Voor wie het concept van Miljoenenjacht niet kent: het bedrag dat de deelnemer aan het spelprogramma onder begeleiding van Linda de Mol in de studio wint, wordt ook uitgekeerd aan een thuiswinnaar. Aan Winston Gerschtanowitz de taak om deze prijs te overhandigen. Deze week aan een gelukkige bewoner van het Friesse Akkrum.

Lees ook: Lange Frans schudt tientallen handen en omhelst fans

Vlak nadat Gerschtanowitz de bel heeft laten rinkelen en de deur openzwaait, steekt de presentator zijn hand uit, om die van de thuiswinnaar hartelijk te schudden. Al snel realiseert Gerschtanowitz zijn fout. Hij trekt zijn hand terug, zet een stap achteruit en zegt: “Oh, geef ik je automatisch een hand. Laten we afstand houden, excuses, excuses.”

Een woordvoerder van de Nationale Postcode Loterij laat aan Hart van Nederland weten: “Iedereen heeft kunnen zien dat Winston in zijn enthousiasme per ongeluk zijn hand uitstak en dat direct daarna corrigeerde.”

Bekijk het betreffende fragment hieronder, vanaf 1:03:50:

De coronaregels worden tijdens Miljoenenjacht strikt nageleefd. Er zitten minder mensen in het publiek, er staan minder dames op de beroemde trap om koffers te openen én Gerschtanowitz neemt niet langer plaats in de huiskamer van de thuiswinnaar. De presentator heeft zijn eigen ‘huiskamer’ bij zich met coronaproof opstelling.

Ook twitteraars merkte zijn misstap op (tekst gaat verder onder tweets):

Mark Rutte ook in de fout

Het is niet voor het eerst dat iemand publiekelijk in de fout gaat. Op dezelfde persconferentie waar het advies om niet langer handen te schudden werd bekendgemaakt, gaf premier Mark Rutte RIVM-baas Jaap van Dissel nog een hand. Minister Grapperhaus maakte het iets bonter. Tijdens zijn bruiloft werd de 1,5 meterregel geschonden, werd er geknuffeld en werden er handen geschud.

Lees ook: Nieuwe foto’s opgedoken van handenschuddende en knuffelende Grapperhaus