Dieren

Wie schoot er op kat Alfons? Tipgeld verhoogd naar 2500 euro

Er heeft zich nog altijd niemand gemeld met meer informatie over de beschieting van kater Alfons in het Drentse Hollandscheveld.

De éénjarige kater kwam dinsdagavond thuis met een flinke hoofdwond. Wat bleek? Er zat een luchtbukskogel in het hoofdje van het diertje. De dierenarts kon bevestigen dat het om een kogeltje uit een luchtdrukwapen ging. Alfons werd naar huis gestuurd met pijnstillers en een antibioticakuur. Inmiddels is de kat al aan de betere hand maar baasje Robert laat het er niet bij zitten en wil gerechtigheid: ”Wie schoot er op mijn kat?”’, vraagt hij zich af.

Politie kon niet veel betekenen

Omdat de politie maar weinig kon betekenen voor Robert en Alfons loofde het baasje zelf een beloning uit. 1000 euro voor de persoon die de tip zou geven die zou leiden naar het vinden en de aanhouding van de dader(s). De politie kan niets doen omdat een dergelijke kattenhater op heterdaad gepakt moet worden. Wel is de melding opgenomen, als er meer katten worden beschoten wordt er een onderzoek gestart.

Lees ook: Kattenhater schiet Alfons in de kop met luchtbuks: 1000 euro beloning voor gouden tip

Helaas heeft niemand de afgelopen dagen contact opgenomen met Robert en weet hij nog steeds niet wie dit zijn kat heeft aangedaan.

‘Hopelijk trekt iemand nu wel zijn mond open’

Omdat hij toch heel erg graag wil weten wie dit op zijn geweten heeft verhoogt hij vrijdag het bedrag naar 2500 euro. Met de verhoging van het bedrag hoopt Robert dat getuigen zich gaan melden, want het kan niet zo zijn dat dit zomaar kan. ”Er zijn geen tips binnengekomen toen het bedrag voor de gouden tip op 1000 euro stond”, zegt Robert. ”Ik hoop gewoon dat iemand, die iets gezien heeft of meer weet nu wel zijn/haar mond open trekt.”

Robert krijgt “aardig wat” media-aandacht na het plaatsen van het opsporingsbericht op van Facebookpagina. Het bericht is inmiddels al 27.000 keer gedeeld.