Gezondheid

Vrouw en dochter van coronapatiënt uit Loon op Zand ook besmet

De vrouw en dochter van de man uit Loon op Zand bij wie donderdag het coronavirus werd geconstateerd, zijn ook besmet met het virus. Dat meldt het RIVM.

Burgemeester Theo Weterings van Tilburg, waar de besmette man in het ziekenhuis lag, liet vrijdag weten dat het inmiddels ‘goed’ gaat met hem.

Lees ook: Buren besmette coronapatiënt storen zich aan lakse houding GGD: ‘Ze hebben nog niet gebeld’

Wie hadden contact met vrouw en dochter?

De GGD brengt nu in kaart met wie de vrouw en dochter contact hebben gehad. Burgemeester Hanne van Aart van Loon op Zand: “We onderhouden goed contact met de gezinsleden en leven met hen mee. Het is erg vervelend wat de betrokkenen meemaken en de zorgen die dit met zich meebrengt.” Het duo zit in thuisisolatie.

In totaal zijn er zo’n 100 mensen getest op het nieuwe coronavirus. Zes mensen bleken tot op heden besmet. De 56-jarige man uit Loon op Zand was de eerste Nederlander bij wie het coronavirus werd vastgesteld. Een vrouw uit Amsterdam bleek de tweede, later werd het virus ook bij haar partner en jongste kind geconstateerd.

Lees ook: Dit is wat we nu weten over het nieuwe coronavirus

De vrouw werkt in het UMC-ziekenhuis in Amsterdam-Zuidoost. De kans dat ze daar mensen heeft besmet, is klein. Volgens burgemeester Halsema is er geen reden om ongerust te zijn en worden er in Amsterdam en Diemen geen extra maatregelen genomen.