Gezondheid

Buren besmette coronapatiënt Loon op Zand storen zich aan lakse houding GGD: 'Ze hebben nog niet gebeld'

Directe buren van de besmette coronapatiënt uit het Brabantse Loon op Zand maken zich grote zorgen. Dit omdat de GGD geen enkel onderzoek doet in de straat. Buurman Peter en andere directe buren zijn nog ook niet gebeld door de GGD. Peter en andere buren blijven voorlopig binnen.

De GGD is een contactonderzoek gestart naar de besmette man. Mensen die contact hadden met hem, worden gecontroleerd op ziekteverschijnselen. Peter heeft echter nog niets van ze vernomen. “Ik vind dat slecht”, vertelt hij aan Hart van Nederland-verslaggever Sam Hagens. “Ze hadden minimaal wel even kunnen komen checken hoe of wat, en vragen stellen.”

Besmette coronapatiënt

Hoe het nu precies gaat met zijn buurman, weet Peter niet. “Ik heb hem niet meer gesproken, ook zijn vrouw niet. Ik hoop dat het goed voor hem afloopt en dat hij er snel bovenop komt.” Volgens hem is het een rustige en sociale man.

Peter heeft de laatste dagen geen fysiek contact gehad met zijn besmette buurman. “Ik heb hem deze week nog één keer gezien, maar toen zat hij in de auto en reed hij voorbij.”

Lees ook: Acht belangrijke vragen over het coronavirus beantwoord

Carnaval

De buurman is een fervent carnavalsvierder en de vrees is dat hij tijdens het feest andere dorpelingen heeft besmet. Peter komt hem normaal gesproken altijd tegen met carnaval. “Normaal gesproken zie ik hem altijd in het gemeenschapshuis, daar is hij altijd met een vrij grote groep carnaval aan het vieren. Alleen dit jaar miste ik hem en toen bleek dat hij op het Kasteel was geweest.”

Zolang er niks zeker is over de verspreiding van het virus, blijft hij binnen. “Op het uitlaten van de hond na, die moet toch zijn behoeften doen.”

De GGD in Noord-Brabant is onbereikbaar voor vragen van Hart van Nederland.