112

Gevallen acrobate Wereldkerstcircus geopereerd aan nek, voorstellingen gaan door

Kristina Vorobeva, een van de twee circusartiesten die vrijdag uit de nok van Carré zo’n 10 meter naar beneden vielen, is aan haar nek geopereerd. “Ze had een verschoven wervel. De operatie is geslaagd, het is even afwachten wat het resultaat is”, zegt theaterproducent Henk van der Meijden.

De andere acrobaat, Rustem Osmanov, “heeft geen botbreuken, geen inwendige bloedingen. Hij heeft wel een hersenschudding en is in shock”, aldus Van der Meijden.

Het Russische acrobatenechtpaar, dat optreedt als Sky Angels, kwam ten val tijdens een voorstelling van het Wereldkerstcircus. De show werd stilgelegd en het publiek werd naar buiten geleid. De oorzaak is nog niet duidelijk. “Het lag niet aan de materialen en niet aan de technische voorzieningen”, zo is volgens de producent gebleken uit onderzoek in Carré van de Inspectie SZW, de voormalige Arbeidsinspectie.

Voorstellingen gaan door

De voorstellingen van zaterdag en zondag gaan gewoon door. Volgens Van der Meijden wordt er niet bij het ongeluk stilgestaan, omdat de Sky Angels niet in levensgevaar verkeren. Op beide weekenddagen zijn er drie voorstellingen, om 12.00 uur, om 16.00 uur en om 20.00 uur.

Lees ook: Publiek in shock na val circusartiesten Wereldkerstcircus: ‘Het was een heel naar gezicht’

De Russische circusartiesten werken zonder vangnet. Hun act bestaat uit acrobatische toeren al zwevend aan riemen, die ze soms met hun handen, maar soms ook alleen met hun tanden vasthouden.

ANP