112

Publiek in shock na val circusartiesten: 'Het was een heel naar gezicht'

Bij de toeschouwers die in het Amsterdamse theater Carré zagen hoe twee circusartiesten een val van ongeveer tien meter maakten, heerste na het ongeluk grote verslagenheid. Dat vertelt een man die in het publiek zat tegen Hart van Nederland.

De acrobaten werden zwaargewond afgevoerd. Bij de toeschouwers was meteen duidelijk dat ze gewond waren. “Je hoorde de vrouw gillen”, vertelt een bezoekster. “Het was heel naar om te zien.”

Lees ook: Twee trapeze-artiesten gewond na val van 10 meter tijdens kerstcircus Carré

‘Gigantische anticlimax’

De gevallen artiesten zijn een Russisch echtpaar dat vrijdagavond bij het Wereldkerstcircus optrad onder de naam Sky Angels. Ze doen een show op grote hoogte met een touw, maar dat ging deze keer om nog onduidelijke redenen mis.

“Het was een geweldige show met een gigantische anticlimax”, vertelt een andere ooggetuige daarover.

De acrobaten zijn inmiddels buiten levensgevaar. “Ik ben heel blij om dat te horen”, zegt de vrouw. “Als je zag wat er gebeurde, had ik iets anders verwacht.” Ook een andere ooggetuige zegt dat de circusartiesten “keihard vielen” en daarna “levenloos” op de grond lagen.

Begrip voor schrappen

Het publiek werd na het ongeluk meteen naar buiten geleid. De latere show die vrijdag nog op het programma stond, werd afgelast. Bij Carré stonden al mensen klaar voor die voorstelling van het kerstcircus.

Mensen die kaarten hadden voor de geschrapte show toonden alle begrip. “Ik zou daar ook met een naar gevoel zitten nu ik dit weet”, vertelt een vrouw.